<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Kandidaten in de logistieke sector zijn schaars

2 min leestijd
Juliëtte Welten
Juliëtte Welten op 13 februari, 2020

Door het veranderende landschap van de logistieke wereld blijven het aantal vacatures en de vraag naar goede sollicitanten stijgen.

Nederland en logistiek zijn onlosmakelijk verbonden. Nederland heeft al eeuwen een belangrijke positie wereldwijd op het gebied van handel en logistiek. Met mainports Schiphol en de haven van Rotterdam als belangrijke motoren van de Nederlandse economie is het geen verrassing dat Nederland veel investeert in de logistieke sector en de positie van ‘Gateway to Europe’ heeft weten te bemachtigen. Niet alleen de geschiedenis en de strategische geografische ligging van Nederland hebben ervoor gezorgd dat de logistieke sector booming is, ontwikkelingen op het gebied van technologie en demografie zorgen ervoor dat de sector groeit.

Economische ontwikkelingen

Door de stijgende economische groei in Nederland neemt het personeelstekort toe. De welvaartsgroei zorgt ervoor dat lonen stijgen, de koopkracht toeneemt en er meer investeringen worden gedaan. E-commerce en digitalisering zijn al een aantal jaren bronnen van kansen en bedreigingen. Banen verdwijnen door automatisering maar tegelijkertijd neemt het aantal vacatures toe omdat de wensen van consumenten veranderen. Nu de economische recessie op retour is, de spaarrentes laag zijn en e-commerce het mogelijk maakt om overal ten alle tijden te kunnen kopen, geven consumenten meer geld uit en verwachten snelle leveringen zonder fouten.

Planners

Functies zoals bijvoorbeeld die van Planners zijn lastig te vervullen omdat het vaak gaat om een specialistische functie. Ook hier speelt digitalisering een rol. Een aantal taken kan overgenomen worden door systemen, die vervolgens geanalyseerd moeten worden door de Planner, wat meer inzicht vraagt van de Planner en vaak een hoger opleidingsniveau dan mbo. Opvallend is dat er in Nederland in verhouding weinig logistieke opleidingen te vinden zijn op hbo-niveau en nagenoeg geen op wo-niveau. Dit zou dan ook een verklaring kunnen zijn waarom theoretisch opgeleide kandidaten in de logistiek schaars zijn. Wij hebben al meerdere mooie posities mogen invullen binnen de transport en logistiek, van een Tactisch Transport Planner bij Zeeman tot Site Manager bij Nabuurs. En ook voor Van den Bosch Transporten zijn wij op zoek naar een Teamleader Dry Bulk. Ook op zoek naar goede kandidaten voor een lastige functie binnen de transport en logistiek? Neem contact op met Juliëtte Welten, Recruitment Consultant Logistics & Supply Chain, +31(0) 6 1144 0848.

TAGS:
Juliëtte Welten
Headhunter | Recruitment Consultant | Business Unit Manager | Logistics & Supply Chain