<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

De zoektocht naar IT-ers: "Je hebt de juiste gids nodig in dit IT-doolhof."

3 min leestijd
Luke Recruitment
Luke Recruitment op 13 november, 2023

De laatste jaren is het IT-landschap compleet veranderd. Er is een groeiende behoefte aan IT-professionals en specifieke expertises. Maar veel Recruiters lopen nog steeds verdwaald rond in het IT-doolhof. Er is geen gids aanwezig die ze bij de hand neemt en ze de uitweg laat zien. Of toch wel?

De nieuwe norm

De coronapandemie heeft iets glashelder gemaakt; we kunnen prima (deels) thuiswerken. Het heeft namelijk veel voordelen: werkgevers kunnen kosten besparen op brandstof en energie, en werknemers kunnen wat langer snoozen, tussendoor een wasje aanzetten en eerder beginnen met koken. Maar toen dat thuiswerken door, of dankzij, corona opeens de dagelijkse gang van zaken werd, moesten er in rap tempo nieuwe werkwijzen gefaciliteerd worden. We hadden allemaal tools nodig zoals Teams, Google Meet en Zoom. Én we moesten op afstand naadloze toegang hebben tot al onze documenten, waarbij veiligheid bovenaan de prioriteitenlijst staat.

De cloudmigraties zijn inmiddels in meer of mindere mate doorgevoerd en de nieuwe manier van (hybride) werken is normaal geworden. Maar dat wil niet zeggen dat het nu "klaar" is. Cloudtrajecten zijn vaak, vanwege talloze applicaties, erg ingewikkeld. En ook de toenemende complexiteit rondom IT-wetgeving vraagt veel aandacht. Hierdoor is de vraag naar de juiste IT-professionals de laatste jaren enorm toegenomen. 

"Je hebt de juiste gids nodig in dit IT-doolhof."

Dat er krapte op de arbeidsmarkt is horen we al een aantal jaar. Tel daar de complexiteit van het IT-landschap bij op en je hebt een sector die ontzettend onder druk staat. IT-teams worstelen met het gebrek aan personeel, kennis en middelen. En om het personeel mét de juiste kennis en expertise te vinden, moet je als HR- of recruitmentafdeling wel goed weten waar je het over hebt. Inhoudelijke kennis van de IT-vacature is eigenlijk essentieel. Je moet dezelfde taal kunnen spreken als de IT-kandidaat waar je naar op zoekt bent.

Hanneke Petersen, verantwoordelijk voor het IT Expertise Team bij Luke, zegt: "Je hebt de juiste gids nodig in dit IT-doolhof. Ik ben iemand die de diepgaande (en nieuwsgierige) kennis heeft van de veranderende wereld van IT.”
Hanneke begrijpt de technische jargons, de specifieke vaardigheden én is op de hoogte van alle marktontwikkelingen. Met bijna 10 jaar werkervaring binnen de arbeidsbemiddeling binnen IT is zij gedreven en enthousiast om de opdrachtgevers van Luke te ondersteunen bij diverse IT-rollen. Denk hierbij aan netwerk-/ systeembeheerders (Azure en AWS), security specialisten, softwareontwikkelaars, project- en programma managers en uiteraard architecten.
Wanneer Hanneke met een opdrachtgever aan tafel zit om de huidige IT-omgeving te leren kennen, weet zij al snel welke expertise nodig is. Met haar ruime netwerk aan IT-professionals draagt zij daar graag aan bij. Hierdoor kan Luke het wervingsproces stroomlijnen en versnellen.

Ondersteuning bij interviews

Een ander cruciaal voordeel van het hebben van een IT-expert zoals Hanneke: het vergemakkelijkt de interviews en sollicitatiegesprekken. Omdat IT-experts begrijpen welke vragen gesteld moeten worden om de vaardigheden van kandidaten te beoordelen. Voor een kandidaat is het gesprek daardoor ook veel prettiger, want er is diepgaand begrip. En dit zorgt voor een aangenamer, effectiever en productiever sollicitatieproces. 

Heb jij hulp nodig bij IT-vacatures? Of wil je eens sparren met Hanneke over jouw IT-uitdagingen?
Neem dan contact met ons op.

TAGS:
Luke Recruitment
Luke Recruitment - Dare To Grow