<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

De balans vinden tussen loyaliteit en carrièremogelijkheden.

3 min leestijd
Luke Recruitment
Luke Recruitment op 03 mei, 2023

Ben je benaderd door een Recruiter die interesse heeft in jou als potentiële nieuwe werknemer voor een andere organisatie? Dan kan dit een spannende tijd zijn waarin je mogelijk de kans krijgt om je carrière een flinke boost te geven en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Echter, het kan ook een situatie zijn waarin je huidige werkgever er alles aan doet om je te behouden. Hoe ga je hiermee om? We geven je graag een aantal tips.

Wees eerlijk en open

Als je overweegt om van baan te wisselen, kan het je helpen om open en eerlijk te zijn tegenover je huidige werkgever. Geef aan dat je benaderd bent en dat je overweegt om de mogelijkheden te bekijken. Geef aan waarom deze stap interessant voor je is en bespreek de mogelijkheden die er zijn binnen je huidige organisatie om je carrière daar verder te ontwikkelen. Door open en eerlijk te zijn, kun je de relatie met je werkgever goed houden en wellicht zelfs verbeteren.

Blijf professioneel

Het is belangrijk om professioneel te blijven. Zowel richting je huidige werkgever als richting de Recruiter en eventuele toekomstige werkgever. Maak geen overhaaste beslissingen en denk goed na over de mogelijkheden. Het kan verleidelijk zijn om al snel te gaan voor de hoogste salarisaanbieding, maar bedenk dat er meer factoren zijn die belangrijk zijn bij het kiezen van een nieuwe baan; zoals de bedrijfscultuur, werksfeer en doorgroeimogelijkheden.

Wees duidelijk over je wensen

Als je ervoor kiest om het gesprek met een Recruiter aan te gaan en mogelijk te solliciteren bij een andere organisatie, wees dan duidelijk over je wensen. Bespreek bijvoorbeeld wat je zoekt in een nieuwe baan en wat je verwachtingen zijn ten aanzien van salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierdoor kun je voorkomen dat er misverstanden ontstaan en weet je zeker dat je op één lijn zit met je eventuele toekomstige werkgever.

Blijf positief

Het kan gebeuren dat je huidige werkgever er alles aan doet om je te behouden, bijvoorbeeld door een hoger salaris of andere arbeidsvoorwaarden te bieden. Het is belangrijk om hier op een positieve manier mee om te gaan. Bedenk wat voor jou belangrijk is in een baan en bespreek de mogelijkheden met je werkgever. Blijf respectvol richting je werkgever, ook als je uiteindelijk besluit om toch voor een andere baan te kiezen.

Maak een weloverwogen beslissing

Tot slot is het belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken. Bedenk wat voor jou belangrijk is in een baan en welke mogelijkheden er zijn bij je huidige werkgever en bij de eventuele toekomstige werkgever. Maak een lijst met voor- en nadelen en bespreek deze met mensen die je vertrouwt. 

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Hier vind je alle vacatures van onze opdrachtgevers.
Lijkt het je leuk om voor Luke Recruitment te werken? Kijk dan vooral eens naar
onze eigen vacatures.

TAGS:
Luke Recruitment
Luke Recruitment - Dare To Grow