<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

5 tips om te zorgen dat jouw cv op de ja-stapel komt

2 min leestijd
Eveline van Rooij
Eveline van Rooij op 17 maart, 2021

Iedereen heeft er mee te maken: solliciteren. Een sterk en overzichtelijk cv opstellen is enorm belangrijk. Hoe zorg jij ervoor dat jouw cv op de ja-stapel komt? Wij geven je 5 tips.

Werk met cijfermateriaal

Het is belangrijk om cijfers te gebruiken om je verhaal concreet te maken. Dit maakt je verhaal geloofwaardiger en zorgt ervoor dat je op een hele precieze manier je kwaliteiten kan highlighten. Mogelijke voorbeelden zijn: gemiddeld maandelijks verkoopcijfer bij jouw vorige baan, de online traffic naar de website is door jouw inspanningen met x% toegenomen of je gaf leiding aan 50 FTE binnen jouw markt expertise.

Less is more

De ruimte die je hebt op een cv is beperkt, niet-relevante informatie kan recruiters negatief beïnvloeden. Hierom is het noodzakelijk dat je alle onnodige ballast over boord gooit – less is more. Ook kan een opsomming van een groot aantal hobby’s en skills jouw kansen mogelijk beperken en clutter veroorzaken op je cv. Bewaar ook je soft skills voor tijdens het interview. Op deze manier bespaar je ruimte op je cv en kun je tijdens je sollicitatie gesprek met nieuwe en verfrissende feitjes komen waardoor de recruiter je beter leert kennen. Zo behoud je de aandacht.

Wees relevant

Pas je cv aan naar de functie waar je voor solliciteert en noteer alleen relevante informatie. Zorg er voor dat je vaardigheden en werkervaring aansluiten bij de vereisten van de vacature. Zorg daarnaast ook dat je cv altijd is geschreven in de taal van de vacature. Is het een Engelstalige vacature? Zorg dan dat je je cv in het Engels opstuurt. Ben je bang dat er hierdoor dingen gaan verschuiven in je Word bestand? Sla hem dan op als PDF.

Kies een goede, professionele foto

Je foto is het eerste waar een recruiter naar kijkt. Niet omdat dat het belangrijkste is, maar een visueel onderdeel van je cv trekt aandacht. Zorg er dus voor dat je een goede, professionele foto kiest waar je in je eentje op staat met een vriendelijke blik of een glimlach en een niet te drukke achtergrond.

Hobby’s en vrije tijd

Je hobby’s en vrije tijd bestedingen worden wel degelijk belangrijk gevonden door recruiters. Ze geven een beeld van wie jij bent als persoon en wat jou bezig houdt. Daarnaast kunnen hobby’s perfect aansluiten bij de competenties die worden genoemd in de vacature. Kijk daar dan ook goed naar. Wordt er gezocht naar een echte team speler? Dan is het nuttig om een team sport aan je hobby’s toe te voegen. Ben je marathon loper? Dit laat zien dat je een echte doorzetter bent. Op deze manier kun je jezelf net een beetje meer in de schijnwerpers zetten.

Meer informatie
Binnenkort een sollicitatiegesprek vanuit je home-office? Lees dan onze tips voor het solliciteren op afstand. 

TAGS: