<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

De 4 voordelen van het aannemen van een Interim professional

3 min leestijd
Luke Recruitment
Luke Recruitment op 15 april, 2022

De meeste organisaties zoeken medewerkers die zich binden, onderdeel worden van de organisatie en meewerken aan de cultuur. Echter, het kan ook in je voordeel werken om een Interim professional aan te nemen. Wij zetten vier voordelen op een rijtje.

1. Specifieke kennis


Het gebrek aan specifieke kennis is een voor de hand liggende reden om een Interim professional in te schakelen; mogelijk is er een tijdelijk project waar specifieke kennis en ervaring voor nodig is. Een interimmer heeft deze ervaring opgedaan bij (vaak) een groot aantal andere projecten en weet precies hoe hij/zij deze moet implementeren binnen een organisatie. Daarnaast is een Interim professional in deze instantie de beste optie omdat zij in te huren zijn voor een bepaalde tijd en tegen een vast bedrag. Zo kan de rest van het personeel zich blijven focussen op hun eigen werk. De ideale optie.

2. Een frisse blik

Een andere reden om een Interim professional in te huren is als een organisatie een substantiële verandering ondergaat en bestaande patronen moeten worden doorbroken. Een interimmer kan hier met een frisse blik naar kijken en stelt vragen als: waarom doen jullie dit op deze manier? Is dit wel efficiënt? Kan het niet anders? Zij dwingen organisaties ertoe om kritisch naar hun eigen processen te kijken en kunnen met passende oplossingen komen. Zij helpen je vooruit te kijken en je aan te passen aan de ontwikkelingen van deze tijd.

3. Op zoek naar de ideale kandidaat

Het komt ook regelmatig voor dat organisaties nog niet scherp hebben hoe een bepaalde positie moet worden ingevuld. In deze situatie is een interimmer ideaal. Een Interim professional biedt de organisatie de ruimte om te kijken naar de perfecte vervanging of invulling van de benodigde positie en daarnaast de zekerheid dat het werk in de tussentijd opgepakt wordt. Daarnaast kan de interimmer meedenken over de invulling van de rol en de nieuwe medewerker perfect inwerken.

4. Tijdelijke vervanging en ondersteuning

Bij enorme drukte binnen een organisatie of bij het tijdelijk wegvallen van een werknemer is er een grote kans dat het werk zich op begint te stapelen. In deze situaties is het belangrijk dat iemand dit werk oppakt en er geen belangrijke, grote projecten op de plank blijven liggen. Een interimmer komt zo altijd op het juiste moment. Zij kunnen binnen een week beginnen, staan meteen klaar om taken over te nemen en zorgen voor de garantie dat er geen werk blijft liggen.

Waarom Luke Interim Solutions?

Luke Interim heeft een professioneel en altijd groeiend netwerk van interimmers: de Luke Interim Solutions 'Community'. Hierdoor hebben wij een perfect overzicht van beschikbare interimmers, hun persoonlijkheid, skills, ervaring en mindset. Binnen deze Interim 'Community' koppelen wij interimmers met dezelfde expertise waardoor zij samen kunnen sparren en van gedachten kunnen wisselen. Het geheim? Onze geavanceerde database met Artificial Intelligence sourcing tool. We selecteren de kandidaten hiermee al op voorhand. Een regelrechte voorsprong. Hun ‘interim DNA’ gaat mee in de recruitment algoritmes die Luke zelf ontwikkelt en die voortdurend worden verbeterd en zichzelf verbeteren. Zo hebben wij à la minute de perfecte interimmer voor jouw organisatie.

Ben jij per direct op zoek naar een Interim Professional? Laat het ons weten!

Luke Interim Solutions. Get a Move on.

TAGS:
Luke Recruitment
Luke Recruitment - Dare To Grow