<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

Waarom Laurien zich meer een 'Adviseur' dan een 'Salesmanager' voelt.

5 min leestijd
Luke Recruitment
Luke Recruitment op 19 oktober, 2022

Ken je onze collega Laurien Verschure al? Laurien is 39, woont in Bussum met Ivo en hun twee kindjes van 3 en 4, en werkt ruim 1,5 jaar bij Luke Recruitment. Vanaf deze zomer is ze ons Interim team gaan versterken. Want interim breidt uit! Wij stellen Laurien enkele vragen over haar rol én over de interim ontwikkelingen.

Waarom ben je deze zomer het Interim team van Luke gaan versterken?
"Ik ben al vanaf 2010 werkzaam binnen de recruitment branche, en ben in diverse rollen werkzaam geweest. Ik heb vaak snel door wat mensen drijft, wat problemen bij bedrijven zijn en wat de goede “fit” zou zijn. Dat probleemoplossend denken én het snel kunnen schakelen is iets wat heel goed bij interim vraagstukken past. Een bedrijf heeft NU een uitdaging en die moet eigenlijk gisteren al worden opgelost. Gezien de mooie groei die Luke Interim Solutions nu aan het maken is met bemiddeling van key posities, wilde ik me graag bij dit team aansluiten."

Hoe heb jij zo snel door wat mensen én bedrijven nodig hebben?
“Ik ben een extreem sociaal dier. Al van kleins af aan vind ik het leuk om te horen wat mensen beweegt en zoek ik graag de verbinding op. Ik heb mensen goed leren aanvoelen. En bedrijven ZIJN mensen. Dus als ik iemand tegenover me heb zitten die mij vertelt wat zijn of haar organisatie nodig heeft, voel ik vaak ook goed aan waar de pijn, de onderliggende behoefte én de juiste oplossing zit. Ik denk dat dát mijn kracht is in dit vak.”

Dus ook als iemand zelf nog niet precies weet waar de behoefte ligt, kun jij meedenken?
“Graag zelfs! Ik vind het heel prettig als relaties mij al in een vroeg stadium aanhaken zodat ik actief mee kan denken over een juiste oplossing. Het voordeel van werken voor Luke is dat wij oplossingen bieden voor zowel vaste als interim banen. Met het stellen van gerichte vragen probeer ik de problematiek goed te doorgronden. Om vervolgens tot een juist profiel én dus een geschikte kandidaat te komen.”

Het klinkt meer als een ‘Adviseursrol’ dan dat je ‘Salesmanager’ bent.
“Ik voel me vaak ook echt een adviseur naar mijn relaties. Vooral in de oriënterende en de consult fase. Maar uiteindelijk is het nog altijd ‘sales’ wat ik doe. En daar hou ik van! Ik heb een breed netwerk en ben heel erg resultaatgericht. Ik kan echt een kick krijgen als ik weer een goed gesprek heb gehad. Doordat geen enkel bedrijf hetzelfde is komt er ook nog eens ontzettend veel afwisseling én uitdaging bij kijken.
Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het binnenhalen van opdrachten. En als een relatie mij die opdracht toevertrouwt, dan voelt dat natuurlijk heel goed! Maar wat nóg fijner is, is wanneer ik vervolgens van onze Recruitment Consultant hoor dat er een geschikte kandidaat aan de slag gaat. Op zo’n moment wordt bevestigd dat je de behoeften juist had en dat je dit heel goed met je team hebt kunnen afstemmen.”

Een goed op elkaar ingespeeld team dus?
“Absoluut. Misschien spelen onze teamuitjes daar ook wel een rol in. We hebben laatst nog een hele gezellige avond gehad in Amsterdam. Na onze kwartaalsessie. Dat zijn zúlke belangrijke momenten voor het teamgevoel. Maar ook door actieve uitjes zoals beach tennis of een petanque toernooi groei je meer naar elkaar toe en raak je beter op elkaar ingespeeld!"

Waarom moet een potentiële klant volgens jou voor Luke Interim Solutions kiezen?
“Doordat wij een continue instroom van Interim Professionals hebben, kunnen wij binnen één week de juiste kandidaat hebben. Dat klinkt toch als een sprookje? Nou, het is echt waar! Dat heb ik sinds deze zomer zelf mogen ervaren. Die kandidaten zijn het zó gewend om snel te schakelen tussen opdrachten dat ze direct inzetbaar zijn én, zonder lange inwerktrajecten, meteen kunnen meedraaien. Hierdoor kan de business door blijven draaien. Naast snel kunnen schakelen hebben deze Professionals ook een berg aan kennis in huis. Ze hebben hun sporen al verdiend, wat ontzettend prettig is voor bedrijven.
Het is tegenwoordig voor veel bedrijven niet makkelijk om goede mensen te vinden. Vooral niet voor een vast dienstverband. Wij worden steeds vaker benaderd voor een tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld omdat er een bepaalde verandering doorgevoerd moet worden of dat er specifieke kennis in huis moet worden gehaald voor een project. Maar natuurlijk ook voor het opvangen van uitval of verlof.”

Zijn er belangrijke ontwikkelingen in de interim markt?
“Er speelt veel in de wereld, wat voor veel onzekerheid zorgt. Neem de inflatie, energieprijzen, oorlog… Een interimmer is dan een fijne oplossing zijn, omdat het een flexibele oplossing is. Dat zien we ook echt terug in het aantal opdrachten.
Wat we daarnaast zien is dat er veel kansen voor interim IT-rollen liggen. Steeds meer bedrijven zijn druk met digitaliseren en automatiseren. Maar bijvoorbeeld Data Engineers zijn niet makkelijk te vinden. Ook voor dit soort functies wordt dus steeds vaker naar een tijdelijke Interim Professional gezocht. Die kunnen dan in elk geval de data-architectuur of de bedrijfsprocessen goed neerzetten en het vervolgens overdragen aan lichtere IT-rollen.”

Zou je zelf op interim basis willen werken?
“Ja en nee. Het grote voordeel is natuurlijk de flexibiliteit, wat vooral met twee kleine kinderen wel heel aantrekkelijk klinkt. Maar anderzijds vind ik het héél fijn om onderdeel te zijn van het Luke team. Zoals ik al aangaf ben ik een sociaal dier en vind ik dat teamgevoel ontzettend belangrijk. Die betrokkenheid en het sámen doen is iets waar ik veel waarde aan hecht en energie van krijg. Ik blijf dus voorlopig nog lekker zitten waar ik zit!”


Denk jij nou; dat lijkt me een leuk bedrijf om voor te werken! Neem eens een kijkje bij onze vacatures.

Luke Recruitment
Luke Recruitment - Dare To Grow