<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

In gesprek met: Hong Nguyen over haar stage bij Luke

2 min leestijd
Luke Recruitment
Luke Recruitment op 16 juni, 2023

Hong is 21 jaar en woont in Lent. Ze volgt de HBO opleiding HR Management in Nijmegen en heeft vier maanden stage gelopen bij Luke. We gaan met haar in gesprek over haar ervaringen, haar stageopdracht en de opgedane kennis over het recruitment vak.

Kun je ons iets vertellen over je ervaringen tijdens je stageperiode?

Het was een hele fijne ervaring om mijn eerste stage bij Luke Recruitment te lopen. Al vanaf de eerste dag werd ik warm ontvangen en was de communicatie duidelijk en transparant. Ik heb mij tijdens de hele stageperiode geen moment buitengesloten gevoeld en was echt onderdeel van het team. Ik kreeg veel zelfstandige taken die ik mocht uitvoeren en kreeg duidelijke feedback van collega’s. Ik heb veel geleerd over het houden van interviews, het vinden van de perfecte kandidaat én het afnemen, lezen en terugkoppelen van assessments.

Wat was je stage opdracht?

Ik heb gekeken naar de uniformiteit in de interviewstijl van de Recruitment Consultants. Hiervoor heb ik verschillende interviews bijgewoond en middels een checklist bijgehouden hoe iedereen te werk gaat. Hanteert iedereen dezelfde technieken? Wat werkt goed of misschien juist minder goed? Mijn conclusies heb ik aan het einde van mijn stageperiode aan het team gepresenteerd.

Wat is je opgevallen aan het recruitment vak wat je nog niet wist?

Het belang van InMails (berichten via LinkedIn) én het eerste telefoontje. Want hoe je iemand die eerste keer benadert, is van grote invloed op de rest van het contact. Het is heel belangrijk hoe je die eerste keer overkomt, en dat je dus weet hoe je iemand moet benaderen. Als de kandidaat zich snel op zijn of haar gemakt voelt, verloopt de communicatie veel makkelijker. Wat me ook nog is opgevallen, is de follow-up en nazorg. Ook als een kandidaat níét is aangenomen wordt er tijd genomen om met diegene in gesprek te gaan over het proces én eventuele andere mogelijkheden.

Welke aspecten van het werken bij een werving en selectiebureau hebben je het meest aangetrokken?

Ik vind het screenen en selecteren van kandidaten erg leuk. In het begin wist ik niet goed waar ik moest beginnen en welke filters ik allemaal kon gebruiken. Maar door telkens opnieuw te proberen en te testen ging het me steeds beter af. Het is heel leuk als je uiteindelijk doorhebt hoe je de perfecte kandidaat kunt vinden.

Welke vaardigheden en kennis heb je verworven tijdens je stage die je het meest waardevol vindt voor je verdere carrière?

Het leren over verschillende interviewtechnieken vind ik erg waardevol. Ik heb bij meer dan 10 Consultants mee mogen kijken en daardoor interessante verschillen gezien. Ik weet hierdoor nu ook wat het beste bij mij past en kan hier in de toekomst dan mijn eigen draai aan gaan geven.

Ben jij op zoek naar een stageplek? Op deze pagina vind je meer informatie en kun je solliciteren!

 

Luke Recruitment
Luke Recruitment - Dare To Grow