<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

In gesprek met: Truus Veens, Personeelsfunctionaris K3

4 min leestijd
Luke Recruitment
Luke Recruitment op 09 mei, 2022

Truus is sinds 2012 werkzaam bij K3; een organisatie met 5 dochterondernemingen, die ieder een eigen expertise hebben en daardoor ook onder verschillende Cao’s vallen. De uitdaging voor HR is dan ook om ervoor te zorgen dat de diverse trajecten gestroomlijnd verlopen. Van werving en selectie tot uitdiensttreding, ziekteverzuimbegeleiding en opleidingen. De passie van Truus is de spil zijn tussen het management en de medewerkers; het ondersteunen en adviseren van beide groepen is waar zij haar energie uit haalt.

 

Hoe ben je in contact gekomen met Luke?

“Ik ben in contact gekomen met Luke via Saskia Lolkema, de Managing Partner van Luke. Wij hebben ervoor gekozen om de hulp van Luke Recruitment in te schakelen omdat we op zoek waren naar een kandidaat voor een specifieke nieuwe functie binnen onze organisatie. Luke heeft de werving hiervoor goed uitgezet waardoor zij de juiste kandidaat konden aandragen. Inmiddels is er ook een tweede opdracht succesvol ingevuld door Luke. ”

Wat zijn op dit moment de grootste uitdagingen bij het zoeken naar personeel?

“De grootste uitdaging is simpelweg het vinden van de juiste kandidaten. Er is zo’n enorme krapte op de arbeidsmarkt dat het lastig is om hier als organisatie tussen te komen en helaas geldt dit voor functies van hoog tot laag. Er is weinig beweging en iedereen vist in dezelfde vijver. Mocht je de juiste personen voor de functie gevonden hebben dan is de volgende uitdaging om ze binnen te halen en te hopen dat zij ook binnen de cultuur van het bedrijf passen.”

Pakt K3 het wervingsproces nu ook anders aan? Bieden jullie nu andere arbeidsvoorwaarden?

“Wij zijn als K3 ook volop in ontwikkeling. Inmiddels zijn we zelf actiever met eigen werving op het gebied van social media. En daarnaast ligt de nadruk ook op het samenwerken met scholen en het voortgezet onderwijs om zo studenten enthousiast te maken voor ons werk. Wanneer we nieuwe medewerkers aannemen, merken we wel dat ze vaak voor langere tijd blijven. Er is wat dat betreft weinig verloop binnen onze organisatie.

Wat betreft de secundaire arbeidsvoorwaarden, hebben we altijd een mooi pakket gehad. Door de krapte hebben we deze niet aangepast. Je merkt echter wel dat de vraag om een hoger salaris toeneemt. In hoeverre we hierin meegaan is per functie verschillend. Het salaris moet nog steeds in lijn liggen met hetgeen collega’s verdienen en daarnaast zijn wij ook van mening dat medewerkers het bij ons goed hebben op het gebied van flexibele werktijden, een fijne werkplek, doorgroeimogelijkheden en leuke bedrijfsuitjes.”

Hoe heeft Luke jullie geholpen met het vinden van personeel?

“Samen met de expertise van Luke is een vacature tekst opgesteld. Op basis van deze tekst heeft Luke gezocht naar geschikte kandidaten. Luke Recruitment biedt daarnaast complete transparantie in het proces waardoor wij op elk moment van de dag konden zien welke kandidaten ze hadden gevonden en hoe ver ze waren in het proces. Het was fijn samenwerken met de recruitment expert van Luke; we hadden vaste contactmomenten waarin we alle CV’s beoordeelden en zo gemakkelijk konden kiezen welke kandidaten we wilden uitnodigen voor een gesprek. Uiteindelijk zijn er een aantal gesprekken gevoerd en hebben we de juiste kandidaat gevonden.”

Hoe zorg je ervoor dat nieuw personeel zich meteen op zijn plek voelt binnen K3 en de retentie van personeel hoog blijft?

“Door een goed onboardingsproces neer te zetten. Deze is nog in ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat nieuwe collega’s een beeld krijgen van de totale K3 organisatie en niet alleen de divisie waarbij ze komen te werken. Zo stimuleer je de onderlinge samenwerking en weten collega’s elkaar beter te vinden. Daarnaast krijgt een ieder een goed beeld van waar K3 voor staat: samen werken aan landschappen voor de toekomst!

Ook zijn we druk met het aanbieden van diverse opleidingen, dit varieert van een opleiding die onze medewerker zelf kiest, tot het 'in groepen' volgen van veiligheidstrainingen voor alle leidinggevenden. Want als onze medewerkers groeien, groeien wij ook!”

Hulp nodig bij de zoektocht naar geschikt personeel? We hebben volop ervaring met het werven en selecteren van ervaren professionals voor vaste én interim banen. Meer weten? Neem contact met ons op!

TAGS:
Luke Recruitment
Luke Recruitment - Dare To Grow