<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

In gesprek met: Inge de Graaf - Corporate Recruiter Zeeman

4 min leestijd
Luke Recruitment
Luke Recruitment op 10 januari, 2024

Inge de Graaf, Corporate Recruiter bij Zeeman, vertelt ons over hun werkwijze met betrekking tot interimmers en het belang van het kiezen van de juiste partners. 

Kun je iets vertellen over jezelf? 

Ik ben Inge, 34 jaar oud en woon momenteel in Assen. Ik ben geboren en getogen in Hoofddorp en ben een paar maanden geleden naar het noordoosten van het land verhuisd. Ik werk nog steeds bij Zeeman en ben blij dat ik mijn rol nu hybride kan invullen. Als Corporate Recruiter houd ik me bezig met het werven en selecteren van nieuwe medewerkers voor verschillende afdelingen binnen Zeeman, voornamelijk op kantoorfuncties. Mijn rol is de afgelopen tijd verschoven naar de Supply Chain, vanwege de grote veranderingen die plaatsvinden binnen de organisatie. Ik heb nu de verantwoordelijkheid voor het invullen van vacatures in dit specifieke gebied. Het is een uitdagende rol, maar ik vind het geweldig om de juiste kandidaten te vinden die ons kunnen helpen in deze transformatiefase. 

Zeeman werkt regelmatig met Interim Professionals. Kun je daar wat over vertellen?

Ja, we werken inderdaad regelmatig met interimmers. Dit heeft vooral te maken met de veranderingen waar we als organisatie doorheen gaan. Momenteel bevinden we ons in een transitiefase, waarbij we het distributiecentrum mechaniseren en nieuwe systemen implementeren. Hierdoor ontstaan veel tijdelijke rollen en projecten. Het inhuren van interimmers stelt ons in staat om snel in te spelen op deze veranderingen en de benodigde expertise aan te trekken. Daarnaast kunnen interimmers ook flexibiliteit bieden, omdat de behoefte aan bepaalde rollen tijdelijk is. 

Luke is één van jullie partners voor interim posities. Hoe bepaal je met welke partners je in zee gaat?

We hebben verschillende criteria waarnaar we kijken. Transparantie en openheid zijn erg belangrijk voor ons. We willen graag een langdurige samenwerking aangaan met preferred suppliers, omdat dit ons helpt bij het bouwen van vertrouwen en het delen van kennis. We hebben gemerkt dat het hebben van langdurige relaties met deze partners de kwaliteit en snelheid van het invullen van vacatures ten goede komt. 

Is er een bepaald project of samenwerking met een interimmer die jou in het bijzonder is bijgebleven?

Ja, zeker. Er was onlangs behoefte aan een hele specifieke rol, genaamd ‘de vijveraar'. Het was een term die ik nog nooit had gehoord, maar het was een cruciale rol tijdens onze overgangsperiode naar nieuwe systemen. Het bijhouden van voorraad tussen het oude en nieuwe systeem vereiste veel analyses en controles. Deze rol was uniek voor ons en er was geen standaardprofiel beschikbaar. Daarnaast zou het een rol zijn die gedurende de transitie telkens kan veranderen. Het kostte daarom wat moeite en een wat andere aanpak, maar uiteindelijk is het gelukt om de interim ‘vijveraar’ te vinden! 

Hoe zijn jullie te werk gegaan bij het vinden van de juiste kandidaat voor deze rol? 

Allereerst hebben we met de Hiring Manager besproken wat precies vereist was voor deze rol en welke vaardigheden belangrijk waren. Dit is eigenlijk het meest cruciale moment in zo’n proces; alles moet volledig helder zijn. We hebben vervolgens samengewerkt met Luke Recruitment om geschikte kandidaten te vinden, en hebben gedurende de tijd het profiel nog wat verder aangescherpt. Het was een proces van constant bijsturen en elkaar feedback geven om uiteindelijk de perfecte match te vinden. Wanneer je op zoek bent naar zo’n uniek profiel vergt dat soms ook een unieke aanpak. Én een wat langere adem.  

Heb je tips of inzichten over het werken met interimmers en het selecteren van de juiste partners? 

Het is belangrijk om te investeren in langdurige relaties en samenwerkingen met preferred suppliers. Dit draagt bij aan wederzijds vertrouwen en het écht goed leren kennen van elkaar. Het is ook belangrijk om transparant te zijn in de communicatie en duidelijke verwachtingen te stellen. Het kost soms even tijd om een goede match te vinden, maar het loont om samen te blijven werken en duidelijk te blijven communiceren. 

Meer weten over het recruitment proces bij Luke? Bekijk onze video!

TAGS:
Luke Recruitment
Luke Recruitment - Dare To Grow