<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=482889&amp;fmt=gif">

In gesprek met: Dennis Backer van Liander

4 min leestijd
Luke Recruitment
Luke Recruitment op 13 maart, 2023

Liander is een netbeheerder. Geen energieleverancier, maar een bedrijf dat het mogelijk maakt dat anderen energie bij jou thuis kunnen leveren. Liander is actief in 6 regio's in Nederland, en onderdeel van Alliander.

We spreken met Dennis Backer, teamleider grootverbruik, reconstructie en netten.

Wat is jouw achtergrond Dennis?

“Ik ben op 1 januari 1989 geboren in Amstelveen, en al mijn hele leven woonachtig in Ouderkerk aan de Amstel. Ik heb een MBO studie 'Marketing en Communicatie' en een HBO studie 'Logistiek Management' gedaan. Ik houd van voetballen, fitnessen en schaatsen. En tegenwoordig breng ik graag veel tijd door met mijn dochter die 2 april 2022 is geboren!”


Wist je bij het kiezen van je studie al welke richting je op wilde gaan?

“Toen ik naar het MBO ging had ik nog geen idee. Ik had een vlotte babbel, vandaar de marketing en communicatie hoek. Ik ben echter via via de logistiek in gerold en daar helemaal verliefd op geworden. De processen en mensen maken dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga."

Wat was vroeger jouw droom op carrière-gebied? En is dit nog hetzelfde of heb je inmiddels nieuwe dromen?

“Als jonge jongen wilde ik uiteraard profvoetballer worden. Het café en uitgaansleven vond ik alleen ook erg interessant, dus dat ging hem niet worden. Mijn huidige dromen zijn heel anders. Zowel corona als de geboorte van mijn dochter Sarah hebben ervoor gezorgd dat ik zaken in een ander daglicht ben gaan plaatsen. Mijn grootste carrière droom is 'werkgeluk' en blij zijn met wat je dagelijks aan het doen bent. Energie krijgen van vervelende uitdagingen en elke dag samen met collega's weer een stapje dichter bij het doel komen.”

Quote Dennis Backer Liander

Je bent via Luke bij Liander terecht gekomen. Kun je kort iets vertellen over dat proces en over jouw gevoel en overwegingen op dat moment?

"Toen ik mijn besluit had genomen om mijn vorige werkgever te verlaten was de belangrijkste doelstelling het plezier terug vinden in het werk. Ik ben daarnaast van mening dat je als logisticus niet branche gebonden bent, maar juist impact kan maken door in verschillende omgevingen te werken. Leren van anderen en dit toepassen binnen je huidige omgeving. Met deze visie ben ik me toen ook gaan oriënteren.

Ik ben bij veel verschillende bedrijven geweest maar de klik was er nog nergens. Toen belde Daan van Luke Recruitment mij op met een mooie uitdaging bij Liander. Ik moet toegeven dat Liander niet op mijn lijstje van werkgevers stond om zelf eens te benaderen, maar zoals ik eerder vertelde ben ik me ruimdenkend gaan oriënteren én ben ik dus op het gesprek ingegaan.
Het eerste gesprek was eigenlijk al voldoende om mijn keuze te maken. Liander was de organisatie die ik zocht. Een jas die ik altijd al paste, maar nog niet eerder gedragen had. Na een paar leuke gesprekken en een assessment was het dan ook snel beklonken.”

Liander staat o.a. voor duurzame energievoorzieningen. Op welke manier maak jij verantwoorde keuzes met oog voor de samenleving?

“Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik afgelopen winter erg gelukkig was met een vast energiecontract, en dat ik soms stiekem nog steeds ruim 15 minuten onder de douche sta. Echter heb ik in coronatijd een nieuw huis gekocht en volledige verbouwd. Alleen de buitenmuren stonden er nog. Ik heb gelijk alle mogelijke isolerende maatregelen toegepast om het huis zo duurzaam mogelijk te herbouwen.”

Liander groeit ontzettend hard, en heeft veel vacatures openstaan. Zou je ‘Liander als werkgever’ in 2 zinnen kunnen omschrijven?

"Een vrije organisatie die uitgaat van vertrouwen en samenwerking. Klantgericht maar met een enorm lastige opgave die alleen door 'samen doen' gerealiseerd kan worden."

Ben je benieuwd naar welke vacatures er momenteel openstaan bij Liander? Neem dan hier een kijkje!

Heb je hulp nodig bij de zoektocht naar geschikt personeel? We hebben volop ervaring met het werven en selecteren van ervaren professionals voor vaste én interim banen. Meer weten? Neem contact met ons op!

TAGS:
Luke Recruitment
Luke Recruitment - Dare To Grow